Siti Kassim Luah Rasa Sedih, Sahabatnya Mavt Di Langg4r Pemandu M4buk.

Ketika memberikan komentar mengenai desakan rakyat agar arak diharamkan, Siti Kasim dilihat cuba mengalihkan isu dengan menyalahkan sekolah Tahfiz. Kata Siti Kasim:

“Alc0h0ll is not the problem. The irresponsible drinkers are the problem. Just like the Tahfiz schools are not the problem. It is the management that managed the schools are the problem. You want to ban alc0h0ll just because it suits you? Then ban Tahfiz schools too for causing much damage to our innocent children.” (FB Siti Kasim).

Siti Kasim cuba menyamakan kelemahan pengurusan Sekolah Tahfiz dengan mudarat yang dibawa oleh arakk. Analogi atau perbandingan yang dibawa Siti Kasim ini menampilkan falasi yang sangat jelas. Mudarat arakk telah disahkan di dalam al-Quran sedangkan kelemahan pentadbiran boleh diperbaiki.

Namun, apa yang mengejutkan apabila rakan baik Siti Kassim sendiri, Khairul Anuar, yang dikatakan menjadi m4ngsa langg4r oleh pemandu m4buk. Penulisannya di laman FBnya, Siti bersedoh diatas kehilangan rakannya itu yang dikenali ketika acara Larian Untuk Orang Asli beberapa tahun dahulu. Dalam status terbaharu di Facebook, Siti Kasim berkata, beliau bersedih dengan pemerigian rakannya, Allahyarham Khairul Anuar yang dikenali sejak 11 tahun lalu.

Siti Kassim gambarkan rakannya itu seorang yang baik hati, suka menolong orang susah dan serta menyokongi perjuangannya. Siti juga meluahkan perasaan sedihnya ketas pemergian rakannya itu dan merinduinya.

“Saya mesti mengakui bahawa beliau seorang yang tampan dan mempercayai apa yang saya lakukan. Beliau seorang lelaki yang kuat dan mempunyai semangat untuk melakukan kebaikan kepada mereka yang memerlukan.Saya berharap dia dikelilingi dengan kasih sayang ketika hidupnya. Dan saya juga berharap saya menunjukkan kasih sayang yang sama kepada beliau. Awak akan sentiasa diingati dan dirindui Khairul Anuar,” tulis Siti Kasim dalam hantaran di Facebooknya.

Media semalam melaporkan seorang pekerja syarikat kurier maut manakala rakannya parah selepas motosikal dinaiki mereka dirempuh pemandu m4buk di Kilometer 34.2 Lebuhraya Persekutuan hala ke ibu negara awal pagi Jumaat.Dalam kejadian kira-kira jam 6 pagi itu, lelaki berusia 42 tahun yang juga pembonceng motosikal meninggal dunia di tempat kejadian dan rakannya yang parah dirawat di Zon Merah, Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

Kedua-dua m4ngsa adalah rakan sekerja dan tinggal serumah dan m4ngsa yang meninggal dunia dikatakan baru tiga hari bekerja di sebuah syarikat kurier di Petaling Jaya.Ketika kejadian, kedua-duanya baru habis bertugas dan dalam perjalanan pulang ke kediaman mereka di ibu negara.

Menurut Berita Harian, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, siasatan mendapati pemandu berada di bawah pengaruh alkoh0l dan ujian mendapati paras alk0h0ll di dalam tubuhnya tinggi.

Kredit:FB Siti Kassim

Be the first to comment on "Siti Kassim Luah Rasa Sedih, Sahabatnya Mavt Di Langg4r Pemandu M4buk."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares