Lelaki Ini Lari Dari Pusat Kuarantin, Pergi Gerai Makan Mee Siap Post Dalam FB!

Sehingga ke hari ini, masih ada individu yang mel4nggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ini termasuklah individu yang menjaIani kuar4ntin cuba melarikan diri.

Seorang lelaki di Sibu, Sarawak, dikuar4ntin selama 14 hari di sebuah hotel. Namun pada hari ketujuh kuar4ntin, lelaki itu berjaya meIarikan diri.

LaporSin Chew Daily, lelaki berusia 27 tahun itu juga dipakaikan gelang (QR c0de) agar pihak berkuasa dapat memantau pergerakannya.

Terdahulu, Kerajaan Sarawak menetapkan, mana-mana individu yang masuk ke negeri ini dikehendaki memakai gelang tangan khas tersebut dan menjaIani kuar4ntin selama 14 hari. Dengan keputusan yang diwartakan itu, mereka yang didapati cuba menanggalkan gelang tangan khas tersebut dianggap mel4nggar und4ng-und4ng.

Dalamk3s ini, lelaki terb@bit menanggalkan gelang tangan khasa itu dan lari dari hotel menuju ke sebuah kedai makan untuk menikm4ti hidangan mi. Malah, dia turut memuat naik gambar hidangannya di Facebook dengan kapsyen, “Kuarintin days-7”.

Netizen meng3cam tind4kannya yang jelas sekali mel4nggar arahan kuar@ntin. Menyedari dirinya dikec4m ter0k di media sos,!al lelaki itu kemudian menyerah diri di Balai P0lis Sibu Jaya pada pagi 25 Mei 2020.

Ketua P0lis Daerah Sibu, ACP Stanley Jonathan Ringgit mengesahkan kej4dian itu dan akan k3s itu akan dirujuk kepada Kemnterian Kesihatan Malaysia.

Sumber: Sin Chew DailyWorld of Buzz

Be the first to comment on "Lelaki Ini Lari Dari Pusat Kuarantin, Pergi Gerai Makan Mee Siap Post Dalam FB!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares