“Otak tak 0KU ambil kesempatan ” – Di Katakan Jual Harga Mahal, Usahawan 0ku Sedih Pelanggan Hinanya Di Laman Sosial.

Admin SED1H baca perkongsian yang dimuat naik oleh seorang netizen berkenaan H1NAAN yang dilemparkan kepada seorang usahawan OKU yang buat bisnes jual daun palas. Jika benar sekalipun harga yang dijual  itu kononya lebih mahal daripada orang lain, tidakkah anda terfikir untuk bertolong bantu beliau yg tidak sempurna tubuh badan itu?

Sungguh admin TERK1LAN dengan sikap sebahagian individu di dalam masyarakat kita… Beliau telah membuktikan kepada semua bahawa dia tidak menjadikah asbab OKU itu untuk menjadi MAL4S dan menjadi peminta sedekah di jalanan.

Apalah kiranya jika membantu golongan sebegini dengan ikhlas? Jom baca…

Jangan Cemarkan Imej Saya Sebagai Seorang Usahawan ORANG KURANG UPAYA (OKU)…

Assalamualaikum wbt, DUK4CITA hari ini saya terbaca satu komen di posting perniagaan saya daripada seorang customer yang membeli DAUN PALAS 4 KAKI RM5 dengan nilai wang nya itu. Wahai hamba Allah insan berhati mulia saya ingin mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan anda yang membeli DAUN PALAS RM5 yang dijual oleh saya.

Wahai hamba Allah yang dikasihi sesungguhnya saya meminta maaf sekiranya ini kesal@han dari saya… Dan sedikit pesanan ringkas ikhlas dari hati saya, ingatlah setiap kejadian itu datang nya dari percaturan Allah SWT kita hanya melakukan sesuatu perkara itu.

Jangan H1NA Saya Sebagai Seorang OKU…

Wahai hamba Allah yang dikasihi jangan kamu mengh1na aku sedemikian rupa, jika anda tidak berpuas hati tolonglah berjumpa dan berdepan dengan saya sekiranya anda ingin membuat tuntutan GANTI RUGI dalam bentuk apa jua sekali pun (CALL 0195659026).

Sekiranya anda tidak tuntut hak ini selama 40 hari saya akan SEDEKAHKAN WANG NILAI tersebut di Masjid agar anda dapat kutip PAHALA ini di Akhirat kelak

Perlu diingat wahai hamba Allah yang sempurna.. tidak ada nilai sedikit pun wang ringgit yang anda berikan diatas Muakad (Pembelian) barangan jualan saya kepada anda jika nak dibandingkan dengan h1naan yang dilontarkan terhadap saya.


Alhamdulillah syukur kepada Allah Aku masih berusaha dengan kudrat dan nikmat kehidupan yang diberikan Allah dan aku bukan lah SEORANG PEMINTA SEDEKAH yang suka meminta minta sesama manusia, lebih baik Aku memohon limpahan rezeki dari Allah SWT

Jangan kamu selalu merasa selesa kerana setiap manusia akan diuji dari setiap kehidupan seharian hingga kembalinya kita kepada sang pencipta

Konsep dan Kefahaman Mengenai Daun Palas…

Kehidupan alam semesta adalah ciptaan Allah SWT maha ketahuilah bahawa sukar untuk mendapatkan kesempurnaan dalam seluruh bentuk apa jua. Pernahkah anda terfikir bagaimana cara orang-orang yang mendapat hasil dan menjual kepada anda?

Adakah anda telah merasai pengalaman masuk ke Hutan mencari DAUN PALAS ini, juga bertarung Ny4WA untuk mendapatkan daun palas ini kekadang berjumpa dengan ular dan haiwan berbisa dan meredah hutan dan semak dalam mendapatkan daun palas ini?

Lagi Besarkah nilai Wang Ringgit yang anda keluarkan???

Kredit; Amir Azam & Natipah Abu

Be the first to comment on "“Otak tak 0KU ambil kesempatan ” – Di Katakan Jual Harga Mahal, Usahawan 0ku Sedih Pelanggan Hinanya Di Laman Sosial."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares