Tan Sri Annuar Musa Cadang Pembekuan Lesen Penjualan Ar4k, Netizen Gesa Laksana Segera.

Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP) tidak menolak kemungkinan untuk membekukan semua aktiviti pengeluaran dan penjualan AR4K susulan kemalangan maut membabitkan pemandu M4BUK semakin menjadi-jadi sejak mutakhir. Menteri nya, Tan Sri Annuar Musa menegaskan cadangan pembekuan mungkin dilaksanakan sehingga satu garis panduan diwujudkan dan semakan perundangan dilakukan pihaknya.

“Dengan berlakunya kejadian pemandu M4BUK dan menyebabkan kem4langan, adalah wajar pengeluaran lesen baru menjual ar4k dibekukan sehingga satu garis panduan dan semakan perundangan dapat dilakukan. “Lesen premis pihak berkuasa tempatan (PBT) perlu diperketatkan,” katanya ketika menciap di Twitter miliknya, hari ini.

Kejadian kemalangan M4UT melibatkan pemandu M4BUK semakin tidak terkawal dan terbaru seorang penghantar makanan FoodPanda menjadi m4ngsa seterusnya dalam satu kejadian, awal pagi tadi. Nah4s itu berlaku kira-kira jam 1.30 pagi di Lebuh Raya Iskandar menghala ke Kuala Lumpur.

Semasa berada di kawasan tersebut, motosikal yang ditunggang oleh mangs4, Mohamed Zaili Mohamed, 44, dirempvh dari arah belakang oleh pemandu lelaki di bawah pengaruh 4lk0h0l yang memandu kereta Nissan Livina. Katanya, semasa kejadian m4ngsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Bukit Antarabangsa selepas menghantar makanan yang dijual oleh isterinya.

Bagaimanapun cadangan beliau menimbulkan pelbagai reaksi netizen

 

sumber : Tan Sri Annuar Musa & malaysiagazette.com

Be the first to comment on "Tan Sri Annuar Musa Cadang Pembekuan Lesen Penjualan Ar4k, Netizen Gesa Laksana Segera."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares