HERO MBJB AKHIRNYA BUKA MULUT KENAPA TIBA TIBA DIA JADI BERANI UNTUK TUMPASKAN PERAGUT

“SAYA tidak fikir langsung apa akan terjadi, saya tidak kisah asalkan pada waktu itu dapat tangkap peragut,” kata Shazrin Hafeez Fadzlan.

Shazrin Hafeez, 26, adalah anggota penguat kuasa Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) yang menjadi hero dalam kejadian kes ragut membabitkan seorang wanita di kawasan rumah kedai di Taman Mount Austin, Johor Bahru, hari ini.

Katanya, dalam kejadian 1 tengah hari itu, dia sedang menjalankan tugas memeriksa petak tempat letak kereta berkupon berdekatan lokasi kejadian.

“Saya terdengar jeritan minta tolong seorang wanita dan pada masa sama, ternampak peragut terjatuh dari motosikal selepas meragut wanita terbabit.

BUKAN FLYING KICK SEBENARNYA

“Saya tidak melakukan ‘flying kick’ seperti kelihatan dalam video tular itu. Sebaliknya, saya terus berlari ke arah peragut dan terus terkam sehingga kami terjatuh.

“Saya tidak fikir sama ada peragut itu berbahaya atau tidak pada waktu itu, yang penting saya dapat tangkap peragut terbabit. Ramai cakap saya bertubuh kecil, tetapi berjaya tangkap peragut.

“Semua itu dengan bantuan orang awam yang berada di sekitar kawasan yang turut membantu bersama menangkap peragut terbabit,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Shazrin Hafeez berkata, sebaik peragut berjaya diikat, orang awam yang marah kemudian bertindak menumbuk peragut terbabit.

Menurutnya, dia cuba menenangkan mereka dan meminta bersabar sehingga polis tiba.

“Orang awam menghubungi polis, tidak lama kemudian polis tiba. Saya bersama mangsa kemudian turut ke balai polis berdekatan untuk membuat laporan berhubung kejadian.

“”Memang tidak sangka video itu tular dengan begitu pantas. Saya diberitahu rakan berhubung video tular saya menangkap peragut itu ketika sedang berurusan di balai polis,” katanya yang sudah tiga tahun berkhidmat sebagai penguat kuasa MBJB.

Sebelum ini, tular beberapa video memaparkan adegan kejadian ragut beg tangan milik seorang wanita ketika melintas jalan, hari ini.

Peragut itu kemudian terjatuh dan ketika dia cuba bangun, kelihatan seseorang berlari dari sebelah kiri sebelum dilihat seolah-olah melakukan ‘flying kick’ terhadap peragut itu sebelum kedua-duanya terjatuh.

Orang ramai di lokasi kejadian kemudian membantu menangkap peragut terbabit, selain ada yang naik angin memukul suspek.

Sumber : HMETRO ONLINE

Be the first to comment on "HERO MBJB AKHIRNYA BUKA MULUT KENAPA TIBA TIBA DIA JADI BERANI UNTUK TUMPASKAN PERAGUT"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares